Ninni Julia Paulsson

Hur finsk är jag?
Ett ganska onödigt inlägg påtanke att de inte spelar någon roll men har ni inget bättre för er som jag på en fredag kväll.
 
Enligt båda mina föräldrar är vi hel finnar hela högen. Jag vet ju om de på tanke av alla trips vi tagit till Finland genom åren. + Har/hade mina föräldrars föräldrar grov finsk brytning och kan/kunde prata flytande finska.
 
SAKEN ÄR att jag har ifrågesatt själv hur finsk jag är påtanke att Paulsson är ett SVENSKT efternamn. Ingen kan svara mer vad de kommer ifrån än min farfar, som jag förövrigt aldrig träffade för han var död flera år innan jag föddes. Så han kan jag inte direkt fråga.
 
MEN idag på facebook, vi i pappas släkte har en FB-grupp(HAHA). Där en av alla släktingar jag inte känner knappt någon alls, har satt ihop ett släktträd, tror den inte är klar än. De är farmors sida av släkten så ...Förklarar inte vart Paulsson kommer ifrån.
 
Jag har till och med diskuterat de här på min praktik då en finsk är där med. Som ifrågesatt varför jag inte har ett finskt efternamn. VI kom på en teori. Jag vet att anledningen föräldrarnas föräldrar flyttade hit pga jobb. Båda mina föräldrar är födda i Sverige. Mamma har finskt efternamn. Jag bara valde att ha kvar pappas, min syster bytte till det finska DÄRFÖR blir hon inte lika ifrågesatt som jag. + Att jag inte kan finska = " Inte finsk"
 
Att de svenska efternamnet kommer ifrån att de var flera finnar som bytte till svenska namn för att svenskarna var rasistiska mot finländare. Jag tänkte de kan ju vara så? Kanske därför alla bara byter ämne så fort jag frågar. Jag frågar inte ofta men när jag gör de " Du är hel finsk."
 
 
I ALLA FALL med de här släkt trädet som gick bak till slutet av 1700-talet. De var bara svenska efternamn, inte Paulsson för de är ifrån farfar och inte farmor. Massa efternamn jag inte visste hade något med mitt släkte att göra. Dom bästa efternamnen var ändå Träsk och Ollonblad, hahaha.
 
Skämtade till pappa att jag skulle byta namn till Julia Träsk Ollonblad. Han tyckte jag borde göra de, haha.
 
Pappa vet inte varför dom svenska namnen kommer ifrån MEN vad han tror är att de ligger tillbaka i tiden då stora delar av Finland var Svenskt. That makes sence.
 
Eftersom alla ska säga " JULIA DU ÄR SVENSK!" För jag har bott här hela mitt liv, har ett svenskt efternamn och kan inte prata finska. Enligt pappa är vi(jag och min syster) finska medborgare också. Så att ...bom.
 
Jag vill göra ett sådan DNA test som flera på youtube gjort. Dom är ganska dyra, tror de kosta 1000kr. Kanske ska lägga den på nästa nyårs bucketlist. Jag vill veta. Jag skulle ändå ta någon typ av pride i att vara 100% finsk.  ...I want to be pureblood.
Förlåt jag har kollat på för mycket Harry Potter.
 
Vad de nu hade spelat för roll EGENTLIGEN! + Nu kanske ni tänker " Om de visar sig vara så att du är 100% finsk. Skulle du vilja bevara de(Som att om jag skaffar barn ska de vara med en HEL finsk)?" 
- Nej.
 
Jag har dock märkt att jag attraheras av finska killar. Är jag redan into someone och han visar sig vara finsk, då klappar mitt finska hjärta lite snabbare,  hahahaha. Can't help it.