Ninni Julia Paulsson

Zonterapi
En på min praktik intruducerade mig till Zonterapi, aldrig hört talas om innan. Hon är väldigt intresserad av det och gått en kurs. Jag som tycker vården är ...pretty much ass. Undantag finns. Jag har ju blivit lite mer hippie med tiden. Jag vill ha naturlig hudvård och hårvård. Intresseras av naturlläkemedel. Varför inte give this a go?
 
Zonterapi är alltså mer självläkning av att trycka/massera på olika punkter på kroppen.
 
Exempelvis fötterna, finns punkter för hela kroppen.
Eftersom de fångade upp mitt intresse fick hon berätta lite om det. Fångade verkligen upp mitt intresse när hon sa att de kan hjälpa mot allergi. Jag har köld allergi, vilket är att jag är allergisk mot kyla. " Kan man vara det?" - ja.
 
Blir jag för kall under en för långtid, de beror på hur kallt hur fort utslagen tycker upp. Men jag helt klart kan utslagen dyka upp innan 5min.
Bildbevis för alla som " Man kan inte vara allergisk mot kyla, de är bara något du hittar på." - I wish I did.
 
Jag kan få dom över hela kroppen. De kliar. De är inte kul.
 
Eftersom de är ...rätt ovanlig allergi. De finns ingen medicin mot det. Läste på internet att man kunde ta samma tabletter som mot pollenallergi, vilket gör att jag borde äta dom där tabletterna året om. - De gör jag inte. Jag gör de bara när jag känner att jag absolut måste.
 
De hjälpte min köldallergi typ 3dagar. Då köpte jag dom allra billigatse tabletterna som fanns på apoteket typ 30kr eller något. Liksom funkar de inte så vill jag inte köpa dom dyra. De finns allergitabletter i alla prisklasser, verkligen.
 
Eftersom jag redan börjar få utslag när jag är ute för länge. Jag personligen tycker inte att de är kallt. Jag gillar när de är svalt. Jag kan gå till praktiken vilket är 15min promenad. Få utslag på armarna. Inte mycket. Men lite. Besluta mig för att give it a go med andra lite dyrare allergitabletter 119kr.
Jag har ingen aning om att de kommer funka.
 
Annars på internet står de UV-behandling, jag har ingen aning om vad de innebär. Så jag är jävligt redo att give it a go med zonterapi. De är ju för övrigt inte magi och de är en långsiktig process. Eftersom jag inte är expert och kommer inte i första taget gå till en som jobbar inom det. I got issues när folk tar i mig. Jag måste jobba lite på det först.
 
Korta tips jag fick. Börja massera fötterna, rekomenderas väl dagligen(?), finns de ömmare punkter ska man give that a little more pressure. Efter de är de nog lite för avanserat.
 
Jag har nu gjort det. Jag är jätteförvånad, jag har inga ömma punkter! Jag kände runt, ganska hårt. Ingenting. Jag tänkte, I treat my body like shit that's why it works like shit. Hela foten kommer ha ömma punkter. - nä.
 
Men it feels good. Grejen är att jag gillar mina fötter, jag har inte en fot fettish. Jag tar hand om dom rätt bra, på så sätt att dom ser fresh ut. Filar och har allitd målade naglar. Massera är inget jag gjorde innan. Men it's so weird! Känns konstigt typ. Bra men konstigt. Jag gjorde de igår kväll. De var första gången för jag har glömt bort hela tiden att göra det, haha. Jag hade typ rykningar i fötterna hela natten. Något borde de ju gjort?
 
En annan mer känd typ av zonterapi är ju akupunktur. Vilket jag kommer sätta på nästa år bucket list att prova. Jag är mer okej med att någon sätter en massa nålar i mig istället för att faktiskt massera mig.
 
Olika punkter finns även i händerna, ansiktet och öronen. Fun fact about that. Tydligen är öronsnibben huvudet och I strechet that bitch up! Haha 1cm. Ni vet, töjningar. Haha. OCH min medusa piercing är placerad där punkten till hjärtat är. Kanske anledningen till att de hurt like hell, haha.